„Тази благодатна земя“ от Уилям Кент Крюгър: Одисеята на четирима сираци, които се опълчват срещу неправдата

„Тази благодатна земя“ от Уилям Кент Крюгър е най-новото заглавие в каталога на издателство „Лабиринт“, което ще е в книжарниците на 31 януари.

Когато вече нямаш в какво да вярваш, ти остава да вярваш в чудото. И то се сбъдва.

Роман пътешествие, прекрасна незабравима история за любовта, предателството, мъдростта, малодушието, готовността да се жертваш и разбира се, за всепоглъщащата надежда. 

Одисеята на четирима сираци, които през лятото на 1932 година, по време на Голямата депресия в САЩ се опълчват срещу неправдата и насилието и бягат от тежкия живот в интерната, където са изпратени насила. Те се впускат в опасно пътешествие с лодка по река Мисисипи, което ще повлияе не само на живота им, но и на отношението им към света и един към друг.

На приятелите им предстои да научат, че светът е не само жесток, но и пълен с прекрасни хора, готови да споделят с тях и малкото, което им е останало.

Роман, който 140 000 читатели от цял свят в Гудрийдс са оценили с 4.39 по петобалната система.

Книга, която със сигурност ще се превърне в съвременна класика.

Уилям Кент Крюгър (р. 1950) е сред най-четените и любими съвременни американски писатели. 

Автор е на 22 романа, живее и работи в Минесота.

Следва в Станфордския университет, но го напуска, без да се дипломира, в знак на протест срещу администрацията, потушила студентските вълнения през 1970 г. След това си вади хляба като дървосекач, копае канавки и работи по строежите, по-късно е журналист на свободна практика.

Пише от дете, носител е на множество награди, книгите му се издават в огромни тиражи. През 2013 г. „Тежък дар“ е удостоен с наградата „Едгар“ за най-добър роман на годината, а „Тази благодатна земя“ (2019) се задържа близо половин година в класацията с бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателство „Лабиринт“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *