„Пет годишни времена“ – нестандартен роман от Валентина Мизийска за любовните връзки

Писателката представя своята втора вълнуваща книга на официална премиера на 23 февруари

 

След успеха на дебютния си роман „Трети шанс“ Валентина Мизийска се завръща на литературната сцена с нова завладяваща история. „Пет годишни времена“, издавана от „Ентусиаст“, няма да остави читателите безразлични – чрез множество гледни точки и колоритни образи авторката разкрива историята на младата и необикновена Стела от последната ѝ среща до голямата ѝ любов, с която сравнява всеки мъж в живота си.

Името на Валентина Мизийска е познато на читателите от сайта bgstoryteller.co, в който вече над шест години тя дава съвети за творческо писане, предлага интервюта с български и чуждестранни автори, препоръки за нови заглавия и откъси от книги.

„Пет годишни времена“ разказва за връзките на четирима мъже с една забележителна млада жена, която ги променя завинаги. Историите на Сава, Александър, Марко и Виктор, са представени в последователността на четирите годишни времена, а Стела като пети сезон неизменно присъства в живота на всеки от тях.

В основата на сюжета са преживяванията, кризите и трансформациите на героите. Всеки един се справя по свой собствен начин с изпитанията, които непрестанно ги предизвикват, и всяко взето решение оказва влияние върху останалите. Събитията са подредени в обратна хронология, което прави романа още по-непредсказуем.

С дебютния си роман „Трети шанс“ Валентина се заяви като изследовател на човешките отношения в едно семейство. В „Пет годишни времена“ тя стига още по-дълбоко в дисекцията на една невъзможна връзка, компромисите в името на любовта, прекрачването на граници, силата на ревността, семейните отношения и израстването на едно момиче.

„Гръбнакът на сюжета е перманентно очакване на изненада, за която не е подсказано. Трябва да подчертая, че се срещаме с произведение, в което диша градът. Без самонаслада, без пренебрежение към периферното, с тънка самоирония и в радостите от такова битие сме приобщени в тази книга към един сполучлив образец на градска проза“, споделя проф. Боян Биолчев. „Надявам се същото да усети и интелигентният читател.“

Премиерата на „Пет годишни времена“ ще се състои на 23 февруари от 18:30 ч. в Книжен център „Гринуич“.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *