„Марина и кракенът“ поставя началото на вълнуващата поредица „Митичните“, в която приключенията нямат край

 „Марина и кракенът“ от Лорън Магазинър е най-новата детска книга, която излиза с логото на издателство „Лютиче“. Тя поставя началото на вълнуващата поредица „Митичните“, предназначена за читатели над 7-годишна възраст.

Пет изключителни момичета.

Пет митични създания.

Едно епично приключение.

В Терафамилиар е настъпил Денят на свързването, в който всяко десетгодишно дете открива своето животно, с което ще прекара остатъка от живота си. Но в края на церемонията се оказва, че Марина и още четири други момичета не са намерили своите животни. 

Случва се нещо изключително. Животните на петте момичета са създания излезли от легендите и те трябва да поемат на пътешествие, за да ги открият. 

„Това морско приключение е идеалното начало в един нов литературен свят.“ — БУКЛИСТ

„Това е книгата, която бих искала да прочета като дете – вълшебна, приключенска, стопляща сърцето и вдъхновяваща. Обичам всяка една от петте героини.“ – Тей Келър, носителка на медала „Нюбъри“

Лорън Магазинър е израснала в Ню Хоуп, Пенсилвания, където е прекарала детството си с нос забит в книгите и пръсти върху клавиатурата на компютъра. Тя е изучавала „Творческо писане“ в колежа Хамилтън. Пише първата си книга, докато следва в Единбург, Шотландия. В Шотландия Лорън присъства на кралска сватба, става свидетел на клатушкащ се парад от пингвини, вози се на истински Хогуортс Експрес, успява да види чудовището от Лох Нес и потапя лице в реката на феите на вечната младост. 

Мирел Ортега е мексиканска илюстраторка, която живее в Лос Анджелис, Калифорния. Тя е работила за издателства като Harper Collins, Scholastic, Penguin Random House, Audible, Benchmark, Little Bee, Cameron Kids и други.

По-долу можете да надникнете из страниците на книгата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *