„Финансовите уроци на Марти“: Как да подготвим децата си за света на парите

„Финансовите уроци на Марти“ на Илиян Бойчев дава ценни съвети как да подготвим децата си за света на парите.

Осемгодишният Марти проявява силно любопитство към света на парите и е жаден да научи колкото се може повече за него. Откъде идват парите? Какво значи да си богат? Как и за какво да спестявам? За какво служат кредитите и застраховките? Тези и още много други въпроси постоянно кръжат из ума на Марти и докато намира отговорите, той става истински експерт по темата за парите.

Благодарение на неговите разкази, и ти ще добиеш първоначална финансова грамотност. Уроците на малкия Марти ще ти помогнат да разбереш как да си поставяш приоритети, как да харчиш разумно и какво означават основните понятия от финансовия свят, като приход и разход, депозит и ипотека, бизнес план, предприемаческо мислене, добър и лош кредит, видове застраховки и други. 

Развиването на здравословни финансови навици от ранна възраст е важна предпоставка за това да управляваме парите си разумно в зряла възраст и като цяло да водим по-спокоен и по-качествен живот. За да култивират тези навици обаче, за децата не е достатъчно само да разберат какво означава приход и разход, заем и кредит, спестявания и инвестиции. Предимството на книгата на Илиян Бойчев е, че тя обяснява на малкия читател защо е толкова важно да се образова за света на парите и с какво ще му помогне това.

Защо е необходимо да спестяваме? Какво ще стане, ако вземем кредит, който не можем да връщаме? Какво ще ни даде финансовата независимост? Как да разграничаваме потребности от желания и прищевки? Какво ни осигурява работата и какво е нужно, за да напредваме в живота?

Съвременните деца имат нужда да достигнат до тези отговори и да осъзнаят защо определени знания ще им бъдат полезни в по-късна възраст. „Финансовите уроци на Марти“ ще ги въведе в света на парите по един лек и увлекателен начин – чрез истории и разговори от всекидневието на всяко дете. 

Илиян Бойчев е обучител и водещ експерт в областта на развитието на хора и екипи. Капитализирайки опита и уменията си от корпоративния сектор, през 2016 г. основава своя компания – IBTrainings (ibtrainings.net). Тя е специализирана в изпълнения на проекти, провеждане на обучения и консултации по теми, свързани с търговията и мениджмънта. Работи с утвърдени български и международни компании. 

Тази книга е своеобразна рожба на опита и образованието му, но най-вече на желанието му да бъде полезен на децата и на техните родители в изграждането на финансови навици.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *