Българският актьор Юлиан Костов ще участва в сериала „Белият лотос“

Българският актьор Юлиан Костов се присъединява към третата част на спечелилия награда „Еми“ оригинален сериал на HBO от Майк Уайт „Белият лотос“.

Костов вече е познат на феновете на HBO в България с ролите си в „Подстанция Темпъл“, „Централа Берлин“ и „Аз, вещицата“ (достъпен в HBO Max), както и от други международни продукции. Изборът на Костов за член на актьорския състав на хитовия сериал потвърждава мястото на актьорите ни на международната сцена, поставяйки България още веднъж на картата на световната развлекателна сцена.

Премиерата на трети сезон на „Белият лотос“ е насрочена за 2025 година.

Сред обявените по-рано актьори за трети сезон на сериала са Лесли Биб, Кари Кун, Франческа Корни, Никълъс Дюверней, Арнас Федаравичиус, Кристиан Фридел, Уолтън Гогинс, Дом Хетракул, Сара Катрин Хук, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Сам Нивола, Моргана О’Райли, Лек Патравади, Шалини Пеирис, Паркър Поузи, Наташа Ротуел, Патрик Шварценегер, Тайм Таптхимтонг и Ейми Лу Ууд.

Снимките на продукцията ще започнат през февруари и ще бъдат в и около Кох Самуи, Пукет и Банкок. Историята и ще проследи нова група гости в луксозен комплекс от веригата „Белият лотос“. HBO си партнира с Туристическата администрация на Тайланд, за да подкрепи заснемането и популяризирането на третата част.

Първата част, чиято премиера се състоя през юли 2021 г., получи 20 номинации за Emmy® в 13 категории и десет победи, най-много от всички състезаващи се в годината, включително за изключителен лимитиран или антологичен сериал. Втората част, чиято премиера беше през декември 2022 г., се развиваше в Сицилия и получи 23 номинации за Emmy®, включително за изключителен драматичен сериал, и се увенча с пет победи.

Създател, сценарист и режисьор на „Белият Лотос“ е Майк Уайт; изпълнителни продуценти са Уайт, Дейвид Бернад и Марк Камин.

Юлиан Костов е представляван от Industry Entertainment и Insight Management and Production.

Припомняме, че сръбският актьор Милош Бикович трябваше да участва в шест от осемте епизода на третия сезон на сериала „Белият лотос“. Продуцентската къща обаче прекрати сътрудничеството си с актьора след реакцията на Украйна, която обвини Бикович в подкрепа на войната в Украйна.

„HBO, не ви ли притеснява да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?“, попита украинското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

Актьорът отрече да подкрепя войната, но договорът му за участие в сериала бе прекратен. Въпреки че Бикович няма да участва в сериала, НВО ще му изплати пълния хонорар. Той съобщи, че ще вложи целия си хонорар в хуманитарни каузи, като помощ за образованието и професионалното усъвършенстване на млади хора.

„Беше изключителна чест за мен да работя с (режисьора) Майк Уайт в такъв сериал. Моят мотив за участие в проекта беше изключително актьорското предизвикателство. Тъй като няма да се стигне до реализацията, искам да насоча хонорара си към тези, които ще ни представляват утре в света“, посочи Бикович пред белградския вестник „Блиц“.

Междувременно Асоциацията на драматичните актьори на Сърбия изрази „най-дълбоко съжаление“ по повод решението на НВО, информира Ен 1.

„Тъжно е, че живеем във време, в което е толкова лесно да обвиниш някого в „подкрепа на геноцида“ и „нарушаване на международното право“, без каквото и да е разглеждане на гласа на обвинения“, посочиха от асоциацията, пише БТА.

Актьорът, който е на 36 години, получи руско гражданство на 24 февруари 2021 г., една година преди началото на инвазията в Украйна. През 2018 г. президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, припомня АФП.

В средата на месец януари HBO обяви, че Милош Бикович, който е участвал в няколко руски филма, ще се присъедини към актьорския състав на следващия сезон на „Белият лотос“. Снимките трябва да започнат в Тайланд през февруари, написаха американски медии.

Copyright: Diana King

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *