„Невидимата каишка“: Трогателна история за вечната връзка с домашния любимец

„Невидимата каишка“ е трогателна история за вечната връзка с домашния любимец, написана от Патрис Карст и илюстрирана от Джоан Лю Фрийтхоф.

Книгата излиза на български език с шрифт, който улеснява читателите с дислексия.

Издателство „Ера“ отбелязва Международния ден на детската книга тази година с разкошна поредица. „Невидимата каишка“ е една от трите книжки с красиви илюстрации, които ще помогнат на децата да разберат, че обичта ни свързва с близките ни, независимо колко голямо разстояние ни дели. Трогателното послание и прелестни илюстрации на „Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ ще очароват всяко дете, а и всеки родител. С увлекателни истории и оригинална идея, поредицата носи положително послание, което децата лесно могат да възприемат.

Кое детенце не се тревожи дори и от кратка раздяла с близките си? „Невидимата нишка“ помага да успокоим тези страхове. В „Невидимата раница“ откриваме всичко, което е нужно на децата в първия ден в училище или детска градина. А домашните любимци остават завинаги с нас чрез „Невидимата каишка“.

Когато домашните ни любимци вече не са с нас, една Невидима каишка свързва нашето сърце с тяхното. Това казва Емили на приятеля си Зак, след като кучето му умира. Но Зак не вярва. Той вярва само в това, което може да види.

Ала след едно просветляващо пътешествие из квартала, докато скърби, Зак започва да усеща утешителното подръпване на Невидимата каишка. Чувството е… като любов.

Нежните думи на авторката, заедно с вдъхновяващите илюстрации, помагат на читателите да преодолеят загубата на домашния си любимец.

Патрис Карст е умел разказвач на трогателни истории. Книгите ѝ докосват сърцата на милиони читатели по света и са преведени на 20 езика. Родена е в Лондон, но живее в САЩ. Сред най-популярните ѝ заглавия са „Невидимата нишка“ и „Невидимата раница“.

Можете да откриете „Невидимата каишка“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *