Подаряват нова книга срещу 5 кг стара хартия на бул. „Витоша“ на 19 септември

За девета поредна година София е домакин на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“, организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“, съобщават организаторите.

На 19 септември между 10.00 и 14.00 ч. на бул. „Витоша“ 37 всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи подарък – книга. Кампанията е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

За да има за всички достатъчно книги, всяко дете ще получи само една книга по избор. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – „Грийн тийн“, „Ти можеш да спасиш планетата“ или новото специално издание на кампанията „Пазители на планетата“. Така в рамките на празничния ден малките екоентусиасти могат да получат максимален брой две книги.

Още награди очакват децата в образователните викторини по време на празничната програма, която включва музикални изпълнения от звездите на „Бон-Бон“ и Voice Academy, както и театралната постановка „Цирк“, представена от „Театър на приказката – София“.

Организаторите ще се грижат да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Със специални ограждения на бул. „Витоша“ ще бъде въведено еднопосочно движение и ще бъдат обособени вход и изход. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Носенето на маски е задължително за всички посетители над 6-годишна възраст.

Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени по възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и техните родители.
Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателство „Ентусиаст“, фондация „Културни перспективи“ и фондация „Светът на Мария“.

Каузата е подкрепена от издателствата „Труд“, „Егмонт“, „Книгомания“, „Хермес“, „Просвета“, „Artline Studios“, „Фют“, „Златното пате“, „Софтпрес“ и „Албо груп“, информират организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *