Три мотивиращи книги, с които да преосмислите начина си на живот

Издателство „Ера“ представя ви три любими книги за мотивация и вдъхновение, които дават отговори на въпросите:

„Как да се науча да казвам –  НЕ?“

„Имам ли избор?“

„Какво да правя с връзката си?“

Ако успяхме да погъделичкаме любопитството ви, то горещо препоръчваме „Важният си ти“ от Ема Рийд Таръл. Книгата дава прости, но точни и силно въздействащи отговори на редица житейски терзания. Психотерапевтът е категоричен, че всеки трябва да мисли първо за себе си, защото именно по този начин ще успее да преобрази живота си. Според Таръл хората са така устроени, че искат да са харесвани. Затова подкрепят и обгрижват близките си. Раздават се, за да се почувстват значими и оценени – от семейство, приятели, колеги, дори и непознати… Но когато личността пренебрегва собствените си потребности, това се превръща в проблем. Таръл съветва: „Не правете лоша услуга на себе си, и на околните, когато предпочитате да им угодите.“ На страниците на „Важният си ти“ авторката изяснява защо това поведение води до негативни последствия в житейския път на човек, избягвайки болезнени разговори и неприятни емоции.

Ако сте изморени, стресирани и чувствате, че не живеете живота си пълноценно, то тогава „Не бъди овца. Избавление от терзанията стъпка по стъпка“ от Ника Набокова е точната книга за вас. Набокова дава насоки как да преобразите живота си. Основата, върху която авторката изгражда философията си за живота е познанието, че само когато истински обичаме себе си, можем да изпитваме обич към другите и да открием смисъла и радостта от това да съществуваме. Ника Набокова насърчава читателите да сложат край на токсичните връзки и на излишните страхове. Разкрива как да приемат и оценяват своето истинско „аз“, за да са уверени и успешни.

Знаете ли, че повечето проблеми, които ви терзаят, изобщо не са толкова сериозни, колкото изглеждат! Освен това с подобни грижи се сблъскват и много други хора всеки ден. А решение винаги има и Наталия Краснова описва с чувство за хумор стъпките към реализирането на по-добър вътрешен свят. „1001 нощи без секс“ обхваща разнообразни теми, свързани с любовните взаимоотношения и интимните проблеми в една връзка. Краснова подробно разглежда видовете интимни взаимоотношения и насочва как да се справите с препятствията на любовта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *