Георги Господинов: „Литературна София“ ни представя София за обичане

„Градовете, които обичам са направени от книгите, които съм чел. Ето една книга, която ни представя София за обичане, през книгите, четящите, кафенетата, библиотеките и безистените… Литературна София – прекрасна работа на Иван Шишиев“. 

Това пише във фейсбук страницата си писателят Георги Господинов по повод новия албум, който излезе неотдавна с логото на „Кръг“.

Може да бъде изображение с куче и на открито
Снимка: Иван Шишиев, Етюд-и-те на София

Фотографският албум „Литературна София“ на Иван Шишиев ни повежда на приключение из пъстрите страници на града.

Табакерата на Никола Вапцаров, пистолетът на Яворов, нови и стари книжарници,  скрити букви из градските пространства, обичани съвременни поети и писатели…

Създателят на популярния проект „Етюд-и-те на София“ този път се фокусира върху литературните мигове на столицата, за да ни потопи в свят от истории, места и хора.

Иван Шишиев (р. 1991 г.) е фотограф, пътешественик и запален читател. Завършил е Софийската духовна семинария и специалност „Богословие“ в Софийския университет.

Автор е на най-големия проект за стрийт фотография у нас „Етюд-и-те на София“ – харесан от над 210 000 души във Фейсбук и последван от над 50 000 души в Инстаграм.

През 2020-а е отличен с грамота на Столичната община за принос в развитието на културата в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.