Наша гордост: “Кой припка за рибка” и “Силвър и вампирите” в каталога White ravens 2021

Две български детски книги бяха отличени в селекцията на престижния каталог White Ravens на Международната детско-юношеска библиотека в Мюнхен.

За 2021 г. това са “Кой припка за рибка” (изд. Ина) с автор Петя Александрова и илюстратор Невена Ангелова и “Силвър и вампирите” (изд. Гаяна) на Явор Цанев.

И двете книги са номинирани за Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” 2021. Именно номинацията в българската награда на децата е основният критерий на фондация детски книги за изпращането на заглавията от български писатели в Мюнхен, където да се състезават за престижната селекция, отбелязват от detskiknigi.com.

В White Ravens 2021 място са намерили 200 книги за деца на 38 езика от 54 страни след прочит в оригинал от експерти на Международната детско-юношеска библиотека. В техния подбор попадат заглавия, които носят универсални послания, имат висока художествена и илюстраторска стойност или се отличават с новаторски подход в дизайна си.

„Това е класация за стойностни, забележителни произведения (обединява литературен стил и дизайн), в която се избират 200 книги от 54 страни (38 езика). „Кой припка за рибка“ е част от каталога, който ще бъде раздаван на всички посетители на Международния панаир във Франкфурт тази година, уточнява Ина Цонева от издателство Ина.

Каталогът можете да разгледате тук. От 25 октомври библиотеката всеки ден ще представя едно от 200-те заглавия в профила си в Инстаграм – thewhiteravens.books – с хаштаг #ravenoftheday.

White ravens 2021 ще бъде наличен на щанда на библиотеката (3.0 F 54) на Франкфуртския панаир на книгата от 20 до 24 октомври 2021 г., а по традиция всички избрани заглавия и каталогът ще бъдат изложени по време на Панаира на детската книга в Болоня през 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *