Четем “Момиче без име”: Истинската история на дете, отгледано от маймуни

Момиче без име”: Истинската история на дете, отгледано от маймуни, от Марина Чапман е най-новото заглавие, което излиза с логото на издателство „Киви“.

В началото на 50-те години на миналия век едно малко момиче е отвлечено от дома си в уединено планинско селце в Южна Америка и захвърлено дълбоко в колумбийската джунгла. Петгодишната Марина дни наред се лута из дивата природа и се храни с корени и растения. Намира спасение при стадо маймуни и започва да имитира тяхното поведение и начин на живот. А те я приемат като една от тях и дори я избавят от сигурна смърт.

Марина прекарва пет години сред маймуните, живеейки като диво животно – ходи на четири крака, катери се по дърветата, губи умението си да говори, не знае дори собственото си име. Но в крайна сметка обществото ще си я върне. На десет години Марина е намерена от двама ловци, които я отвеждат в престъпния колумбийски град Кукута, чиито улици са по-опасни и от най-дивата джунгла. Там тя ще трябва да се научи да оцелява сред хората и да намери своето спасение. 

Едно малко момиче, изтръгнато от семейството си и израснало сред дивата природа, разкрива историята си петдесет години по-късно. Невероятно, пише Daily mail.

Изумителната история на едно дете, което е живяло с маймуни в дивата джунгла в продължение на пет години, коментират от The Sun.

Това е книга за силата на човешкия дух, за волята да не се предадеш дори когато срещнеш невъобразими трудности и препятствия по пътя си, пише Publishers Weekly.

Марина Чапман живее в Брадфорд, Йоркшър, омъжена е и има две дъщери. Приходите от книгата си „Момиче без име“ дарява на благотворителни организации, които се борят срещу трафика на хора, робството на деца и насилието в Колумбия.

След като книгата ѝ се превръща в абсолютен бестселър, през 2013 г. „Нешънъл Джиографик“ създава документалния филм „Жена, отгледана от маймуни“.

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *