Коледният календар на Страница.бг: „Книга за всеки сезон“: Красиво илюстрована поредица за най-малките читатели

Четирите книжки от поредицата излязоха на български в адаптация от талантливата поетеса Мария Донева и с оригиналните илюстрации на известната италианска художничка Ариана Чичио

 

Точно в деня, в който лятото пристъпва прага на годината, на пазара се появи богато илюстрована поредица, която да разкрие магията на всеки сезон за най-малките откриватели! 

Приказната  красота на всеки сезон оживява в новата поредица детски книжки „Книга за всеки сезон“  (ИК „Сиела“) от италианската писателка Джудита Кампело, която ни среща с горските обитатели – смели приятели, които живеят и се забавляват заедно, преживяват мигове на радост, учат се да си помагат и да се грижат един за друг. И канят малки и големи да се присъединят към тях!

Адаптирани на български език в прелестни рими от талантливата поетеса Мария Донева и с топлите илюстрации на известната италианска художничка Ариана Чичио, четирите книжки от поредицата пленяват читателите със своята нежност и пъстрота, а във всяка една от тях децата научават по нещо ново за всеки сезон и се запознават с различни животни и техните навици. 

В „Лятото и синигерчето“ безгрижното лято най-после е дошло – дните са дълги, нощите топли, тревата ухае – цветята цъфтят. А синигерчето е решило да подготви пикник за всички свои приятели в гората. Но запленени от гмуркането в реката и излежаването на слънце, зайчето, катеричката и таралежчето закъсняват безкрайно и много натъжават синигерчето. Навън вече е твърде тъмно и няма и помен от слънцето… Но катеричката има идея – кого ли ще заведе на пикника?

В „Есента и таралежчето“ гората вече е пожълтяла, листата падат и идва времето за дългите разходки. Всички се радват на вкусните гъбки, златните листа и хрупкавите жълъди. Всички освен таралежчето, което трябва да заспи зимен сън и да пропусне толкова много интересни игри с приятелите си. Но то е решено, че ще остане будно и ще се забавлява заедно с другите. Дали ще успее да надбяга съня? 

В „Зимата и зайчето“ след есенните приключения идва време за нещо специално… Всички го чакат – и ето го! Полита снежинка, после още една и снегът най-после пристига в гората. Зайчето и приятелите му излизат сред дърветата, за да му се порадват и да поиграят на криеница. Но в побелялата гора зайчето се скрива толкова добре, че се губи. Как ли ще успее да намери пътя към дома?

В „Пролетта и катеричката“ в гората е настъпил истински празник – природата се възражда, слънцето нежно затопля земята, а за таралежчето е време да се събуди от зимен сън и отново да се присъедини към своите приятели. Единствено катеричката е тъжна, защото нарцисът, който е посадила, не иска да цъфти. Добре, че са останалите животни в гората, които да го научат, че понякога с малко търпение се раждат най-красивите неща…

Забавни, цветни и поучителни, приказките от поредицата  „Книга за всеки сезон“  са подходящи за деца на възраст между 2 и 5 години, а всеки, който все още носи детското у себе си, ще намери в тях истинска шарена фиеста. 

В компанията на веселите горски обитатели малките читатели ще открият, че всеки сезон има свой собствен чар – особено, когато е споделен с добри приятели. А сред историите им се крият толкова много интересни идеи за шеметни приключения сред природата.

Няма налично описание на снимката.

 Четирите книжки можете да поръчате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *