Бритни Спиърс написа книга за живота си, няма хартия да ѝ я отпечатат

Певицата Бритни Спиърс написа мемоарната си книга, в която разказва „всичко“ за живота си, но не може да я пусне поради дефицит на хартия, съобщи сайтът TMZ.

Автобиографията на 40-годишната звезда трябваше да бъде публикувана през януари 2023 г. от издателството Simon & Schuster, но поради недостиг на суровина датата на излизане е била отложена за неопределен срок.

Бритни сключи договор с издателството през февруари, когато от Simon & Schuster ѝ изплатиха аванс в колосален размер на 15 милиона долара. Сделката е една от най-крупните за мемоарна литература след тази на семейство Обама, които подписаха с Penguin Random House контракт за повече от 60 милиона долара. В книгата Бритни планираше да разкаже за преживелиците си като дете звезда, за творческата си дейност, както и за конфликтите в семейството през периода на почти 15-годишното попечителството над нея от страна на баща ѝ.

Доклад на Publishers Weekly по-рано тази година посочи, че основните причини за проблема с хартията са две. Първо, по време на пандемията читателите започнали да поръчват по-големи количества печатни произведения, което довело до скок в потреблението. Второ, в този период работниците от целулозно-хартиените предприятия започнали масово да напускат, което предизвикало недостиг и на работна ръка в бранша.

TMZ разкрива, че по-рано през седмицата съдът в Лос Анджелис е постановил, че Бритни Спиърс няма нужда да дава показания по делото за прекратеното попечителство, по което баща ѝ Джейми Спиърс има претенции за обезщетение от 2 милиона долара – решение, което от юридическия екип на Спиърс-старши са решили да обжалват.

Преди броени дни певицата се „върна на работа“, като записа дует с Елтън Джон на ремиксиран негов стар хит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *