Най-добрите 20 творби от литературния конкурс „Янаки Петров“ излизат в алманах

Книгоиздателска къща „Труд“ отличи двама автори на конкурса със специални награди

 

На 4 септември тази година бяха връчени наградите от първия литературен конкурс на името на големия поет Янаки Петров, починал на тази дата през 1999 г.

Той е роден в с. Голямо Буково, община Средец. Известен е с псевдонима Чичо Чичопей. Дълги години Янаки Петров работи в редакцията на бургаското литературно списание „Море“.

Петчленно жури в състав: Калин Терзийски (председател), Станимир Димитров, Ели Видева, Митко Ламбов и Надежда Делева (главен редактор на издателство „Труд“), се запозна с над 1000 изпратени ръкописа в две категории „Поезия“ и „Проза“. Най-добрите двайсет произведения са издадени вече в Алманах с логото на Книгоиздателска къща „Труд“.

Един блестящо проведен конкурс заслужава своята логична и красива кулминация; и това не е церемонията по раздаването на наградите. Защото една церемония проблясва и помръква, остава само следата в паметите на присъствалите. Истинската кулминация е тази, която е пред вас – книгата, събрала всички номинирани текстове”, казва Калин Терзийски за изданието.

Откъс от книгата можете да прочетете ТУК.

Можете да поръчате лимитираното издание ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *