10 цитата от рожденика Стивън Кинг

На 21 септември рожден ден празнува един от феномените на съвременната литература – Стивън Кинг, който е държал будни и в тревожно очакване не един или двама членове от екипа на Страница.бг.

Отдаваме му чест с 10 избрани цитата:

Белетристите, включително моя милост, всъщност не са много наясно какво правят. Те не разбират защо нещо се получава добре, а друго – не толкова. Моята идея беше: колкото по-кратка е книгата, толкова по-малко глупости ще има в нея.

„За писането“

📖

Мисля, че всеки един от нас, хората, е напълно уникален. Всеки със своята болка и със своите удоволствия и радости; никой друг човек не може да го разбере напълно или да изпита точно същите чувства.

„Гробище за домашни любимци“

📖

Земята се върти, това е всичко. Можеш да се въртиш заедно с нея или пък да спреш, за да протестираш, в резултат на което да бъдеш изхвърлен от движението ѝ.

„Зеленият път“

📖

Порастваш, ставаш мъж, свикваш да получаваш по-малко, отколкото си се надявал, и изведнъж откриваш, че на машината за мечти виси огромна табела с надпис „НЕ РАБОТИ“.

„Капан за сънища“

📖

Когато ухапеш ръката, която те храни, съвсем логично е протегнатата длан да се свие в юмрук.

„Сблъсък“

📖

Музите са призраци, които понякога идват неканени.

„Торба с кости“

📖

Адът не е нищо в сравнение с яростта на измамена жена.

„Подпалвачката“ (Живата факла)

📖

Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда.

„Понякога те се завръщат“

📖

Ще ми се, докато четете разказ, да ви накарам да се смеете или да плачете…или и двете едновременно. С други думи – желая сърцата ви. Ако пък целта ви е да научите нещо, запишете се я на курс, я в училище.

📖

За мен страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *