Бенедек Тот представя книгата си „След последната война“ в София днес

На 17 ноември от 18 ч. в Институт Лист на ул. Аксаков 16 читателите ще могат да се срещнат с автора на романа „След последната война“ Бенедек Тот.

Това съобщиха от издателство Ерго. На представянето ще участват още преводачът Мартин Христов, критикът Митко Новков и актьорът Станислав Кертиков.
null
 
„След последната война“ е вторият роман на Бенедек Тот, един от най-отличимите унгарски автори от новото поколение. Увлекателна, задъхана проза, дистопия с елементи на екшън, фантастика, хорър и митологични препратки. След като загубва семейството и приятелите си, безименният разказвач, момче на 13-14 години, тръгва на път заедно с ранения след десантна акция чернокож войник, за да търсят изчезналия по-малък брат на момчето. Двамата минават през множество перипетии и опасности, трябва да прекосят страховитата Червена зона, населена с мутанти, често са на ръба на оцеляването. В крайна сметка успяват да намерят Тео, само и само за да открият, че той вече не е усмихнатото русокосо момченце от снимките, а изтерзано от ужасите на войната, неспособно да приеме новата реалност човешко същество. Ще успее ли любовта на по-големия брат да върне отново светлината и надеждата в детските очи?

Снимка от фейсбук страницата на Бенедек Тот.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *