6 неща, които не знаем за авторката на „Пакс“ – Сара Пенипакър

Сара Пенипакър е авторката на „Пакс“, една от сензациите в детско-юношеската литература, която през 2016 г. беше сред финалистите за Националната литературна награда на САЩ и се задържа в класацията на „Ню Йорк Таймс“ цели 54 седмици.

Написала е още двайсетина много четени и обичани детско-юношески книги, сред които „Тук, в истинския свят“ и поредицата за Клемънтайн.

Тази седмица на български излезе детската книга „Пакс: Пътят към дома“ с логото на издателство Лабиринт.

Ето и 6 факта, които не знаем за Сара Пенипакър:

1. Още от малка обичам да чета, а също да яздя, да ходя на плаж, да садя цветя в градината, да ям торти и да получавам подаръци.

2. Като ученичка се обличах ужасно и ходех със странни прически. Сега се обличам малко по-добре, но ужасът с прическите продължава.

3. След като пораснах, станах много висока и срамежлива.

4. Обичам книгите и изкуството – тях не ги интересуваше, че съм много висока и срамежлива. Затова рисувах, редях мозайки, всичките ми джобни пари отиваха за сапунчета марка „Айвъри“, от които изрязвах фигурки, четях и си измислях истории.

5. И досега най-любимо ми е да чета и да пиша.

6. Сега живея ту във Флорида, ту в Масачузетс, където, за щастие, мога да пиша всеки ден. Освен това обичам да наблюдавам птиците, да отглеждам орхидеи, да досаждам на децата си, макар че те вече са големи… и да правя сладкиши.

🦊🦊🦊🐦

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *