Тамара Калинкина от Киевската опера участва в благотворителен концерт за Украйна в Народния театър

Народният театър „Иван Вазов“, БНТ и БНР обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март от 19.00 часа в Народния театър с благотворителен концерт ще покажем съпричастност към жертвите на войната.

Специален гост на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която  вече е част от екипа на Държавна опера – Стара Загора, ще изпълни „Писмото“ на Татяна от „Евгений Онегин“ по стихове на Александър Пушкин и музика на Пьотър Чайковски.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Гост-диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата на благотворителния концерт „Заедно за Украйна“ ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март, понеделник, от 19.00 часа и в ефира на БНТ1 на 3 април, неделя от 21.00 часа.

Събраните средства от кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.), дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната.

Банкова сметка:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *