„Чест сред мъжете“ от Барбара Фрадкин: Мистерия от най-висока класа

Романът „Чест сред мъжете“ от Барбара Фрадкин, отличен с на наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман, е най-новото заглавие на издателство „Авиана“.

Докато прави разследване на убийството на неидентифицирана жена, чието тяло е открито на брега на река Отава, инспектор Грийн разкрива десетилетна военна тайна, която някой отчаяно иска да скрие.

Грийн и неговият екип се ровят по-дълбоко в мрачното минало на мироопазваща част, в резултат на което инспекторът се оказва въвлечен във високи залози на федерална изборна надпревара в настоящето. 

Какво престъпление е извършено в Югославия преди повече от десетилетие? Все още ли някой убива, за да попречи на тази тайна да излезе наяве? 

„Фрадкин вплита сложен проблем в роман, който работи на две нива: като мистерия и като насочващ вниманието към сериозен канадски социален проблем“, коментира Hamilton Spectator.

„Най-майсторската и завладяваща история досега в поредицата,“ категорични са от Ottawa Citizen.

„Най-добрата. Солиден сюжет и добри герои,“ пише Globe and Mail.

Барбара Фрадкин (родена през 1947 г. в Монреал, Канада) е завършила докторантура по клинична психология в университета в Отава. Тя е автор на кратки мистериозни разкази, двукратен победител в годишния конкурс за канадски разказ на канадското списание „Storyteller“. Написала е три отделни поредици от романи с участието на инспектора на полицията в Отава Майкъл Грийн, селския майстор Седрик О’Тул и хуманитарната работничка Аманда Дусет. С „Петият син“ и „Чест сред мъжете“ печели Наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман (известна като „Артър Елис“) съответно през 2005 г. и 2007 г. „Дяволът да плати“ и „Древните мъртви“ (2021 г.) са най-новите й книги.

Книгата е издадена с подкрепата на Канадския съвет за изкуства.

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *