Чуйте откъс от новата детска книга „Чудо и пакост“

Приключенията на две симпатични и забавни кончета представя в новите си издания издателство „Ракета“. „Чудо и Пакост“ и „Чудо и Пакост по света“ се очаква да се появят на българския книжен пазар съвсем скоро за радост на малките читатели.

Двете книги са написани от Золтан Цигани и илюстрирани от Андарш Бараняи.

„Тази книга нямаше да съществува, ако не бях започнал да разказвам на моята дъщеря историите за Чудо и Пакост. Тези две кончета живеят във ферма в унгарското градче Гьодьольо. Въпреки добрите си намерения, Пакост все се забърква в такива невероятни каши, че Чудо неизбежно трябва да оправя нещата след него. Не би съществувала и ако нямах син, на когото продължих да разказвам забавни случки с двете кончета. Жаден за още и още, той седеше тихо до мен и чакаше да ги напиша. Книгата е и за всички възрастни, които искат да разберат по-добре децата, защото знаят, че можем да научим много от тях. Просто почетете заедно за приключенията на Чудо и Пакост. Ще се усмихнете от сърце и даже ще зацвилите от смях. Иии-хи-хи-хи-хи-хи-хи-ха! Пррррр!“, казва за първата книга авторът Золтан Цигани.

Като виден ездач и любител на тези благородни същества, конете, Цигани поставя двете кончета Чудо и Пакост на утъпкана литературна пътека, по която те галопират ли, галопират. Пъстрите им увлекателни истории блестят толкова ярко, че първата книга от поредицата печели престижната награда IBBY.

Втората част, която е също толкова забавна и изпълнена с невероятни приключения. Чудо и Пакост не лежат на стари лаври, нито на слама. Всъщност те пътуват все повече и повече – из Венеция, Пекин, Санторини, Париж и къде ли не още. Пакост дори стига до пустинята и арктическия кръг. Двете кончета впечатляват, защото също като нас – всички деца и възрастни, понякога са безразсъдни и заблудени, но могат и да са много мъдри и добри!

Може да бъде изображение с книга

Чудо и Пакост са забавни, лудички и не изневеряват на себе си дори в най-особените ситуации. Можете да чуете откъс от аудио книгата „Чудо и Пакост по света“ по-долу, както и да слушате двете нови детски книги в Storytel.

Изданията сасъфинансирани по програма „Творческа Европа“ към Европейския съюз. /Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.

Creative Europe Programme of the European Union, Brussels – BAK

Можете да поръчате двете книга за Чудо и Пакост ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *