Всички 23 истории за Зайчето Питър от Биатрикс Потър в издание за естети и фенове

Биатрикс Потър и всичките ѝ всички 23 приказки за Зайчето Питър и неговите горски приятели излизат в един луксозен том с всичките им оригинални илюстрации (с логото на Книгоиздателска къща „ТРУД“). Освен с изчерпателността, книгата впечатлява и с полиграфията си и естетическия си вид. Но каква е историята на писателката и кой е зайчето Питър?  

Като малко момиче във Викторианска Англия, Биатрикс била възпитавана у дома от своята гувернантка и изучавала изкуство. Тя била срамежлива и мълчалива, когато общувала с външния свят, но тайният ѝ дневник, писан на собствен кодиран език, разкривал едно живо младо момиче, което било силно критично към своите измислени приятели. Въпреки че не ходела на училище, Биатрикс, по природа, била старателен ученик и често учела, рисувайки нещата, които я заобикаляли. Така още в ранното й детство се очертал предмета, който я занимавал през целия ѝ живот. Освен всичко останало, тя рисувала и много пейзажи, които показвали интереса ѝ към заобикалящата я природа. Страстта на Биатрикс и нейният брат били животните. Ето защо те се грижели за мишки, птици, гущери, змии. Тези домашни любимци често се появявали по картините на малкото момиче, а по-късно я вдъхновили за някои от най-обичаните герои в книжките ѝ.

Биатрикс Потър пише „Приключенията на Зайчето Питър“ като писмо с картинки, което изпраща на малко момченце, за да оздравее. Осем години по-късно, около Коледа, тя издава 250 книжки с приказката. И така още от 1902 г. едно зайче със синьо палтенце скача в градината на лов за репички. И по време на този съдбовен лов на репички, той скача и в сърцата на читателите, откъдето никога не си тръгва.

400-те страници на „Пълно издание“ на Биатрикс Потър са перфектен подарък за запознаване на децата със света на писателката. Изданието е класическо и от съществено значение за всяко дете. В тома ще откриете всичко за най-известния герой на Биатрикс – Зайчето Питър, и ще се запознаете с неговото семейство и приятели Зайчето Бенджамин, Госпожа Тиги-Мигъл, Джемайма Патравата Патица, Котенцето Том и др. Приказките са подредени в реда, в който са публикувани за първи път, а в края на книгата има четири допълнителни творби на прочутата детска писателка.

Книгоиздателска къща „Труд“ е притежател на лиценза за издаване на този том, откупен от Frederick Warne and Co., Ltd. – собственик на всички права, авторски права и търговски марки върху имената и илюстрациите на героите на Беатрикс Потър.

По случай деня на детето, само на 1 и 2 юни, четвъртък и петък, с промокод ZAICHE на www.trud.cc книгата ще може да се закупи с 20% отстъпка от коричната цена.

 Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *