През 2023 г.: Четем всичко от и за Кисинджър, „Пет приказки“ от Валери Петров с нови илюстрации и последната книга на Лусинда Райли

Нови книжни изненади от издателство “Труд” през 2023 година

2023 година – годината на Черния воден заек, според китайския хороскоп ще бъде динамична, забързана и ще носи повече смелост. Смели, дръзки и динамични са и плановете на Книгоиздателска къща “Труд” за предстоящата година. Нови биографии, сериозни четива за ценители, две нови авторки на дамски романи, сензации от Зайчето Питър и още много качествена литература са намерили място в издателския план.

Всичко от и за Хенри Кисинджър

На 27 май видният дипломат и политик Хенри Кисинджър ще стане на 100 години. Животът му е толкова бурен и активен, че е трудно да бъде обобщен в един том. С тази тежка задача се е заел авторитетният майстор на биографии – Уолтър Айзаксън. В почти 900 страници той представя личният и професионален път на Хенри Кисинджър, а книгата очаквайте още през пролетта на 2023 г.

След “Лидерството”, която излезе през есента на 2022 г., издателство “Труд” ще предложи нови издания на “Политиката” и “Кризите” – книги, познати на почитателите на Кисинджър и търсени от години. А също така предстоят нови тиражи на “За Китай” и “Дипломацията”. “Световен ред” бе преиздадена през 2022 г. Книгите са част от поредица “Нобелисти” с луксозна полиграфия и твърди корици.

“Биби: моята история” – автобиография на Бенямин Нетаняху, бестселър на Ню Йирк Таймс

Автобиографията на Бенямин Нетаняху е определяна като „завладяваща “ (The Economist) и „съдържателна“ (The Guardian). В нея израелският политик разказва историята на семейството си, пътя си към лидерството и непрестанния си ангажимент да защитава страната си. В мемоарите си Биби преплита своята вълнуваща лична история с драматичната история на Израел и еврейския народ. Чрез множество ярки случки той разказва собствения си път от войник до държавник, като същевременно предоставя уникална гледна точка за лидерството, тежката геополитика на Близкия изток и успешните му усилия да освободи икономиката на Израел, което спомага за превръщането на държавата в глобална сила на технологичните иновации. Нетаняху разказва и за своите често бурни връзки и преговори с президентите Клинтън, Обама и Тръмп. 

Аманда Проуз, Ела Мейс и последната книга на Лусинда Райли

Книгоиздателска къща “Труд” традиционно е позната и с майсторските си и интересни дамски романи. През 2023 година две писателки – Аманда Проуз и Ела Мейс, ще дебютират на българския пазар.

Аманда Проуз е автор на световни бестселъри, сред които двадесет и седем романа, две нехудожествени книги и девет разказа. Аманда Проуз е редовен участник в шоуто на Канал 5 „The Wright Stuff“ и множество програми на ITV. Амбицията на Аманда е да създава истории, които не позволяват на хората да гасят нощната лампа и които завладяват ума ви, така че да не можете да прочетете друга книга, докато споменът не избледнее… Предстоят две книги от Аманда Проуз – “Очакване” (“Waiting to Begin”) и “Да поправим счупеното” (“Picking up the Pieces”). 

Ела Мейс ще зарадва по-младите дами и почитателите на новата вълна в популярната литература – т. нар. тикток романи. Ела е популярна в цял свят. Историите в романите й са леки, забавни, подходящи за лятната почивка. Точно и в разгара на лятото от издателство “Труд” ще предложат цели четири книги от Ела Мейс – “Да обичаш Джейсън Торн”, “Да мразиш Адам Конър”, “Най-трудното влюбване” и “Да се ожениш за единствения”. 

А на 10 май е световната премиера на осмата и последна книга от поредица “Седемте сестри” на Лусинда Райли, завършена от сина й Хари Уитакър. “Историята на Атлас” ще проследи живота на Татко Солт – осиновителя на седемте сестри, и ще даде отговор на най-важния въпрос – защо е осиновил точно тях? 

Български и световни детски бестселъри

В годината на заека от издателство “Труд” продължават с книгите от бранда “Светът на Зайчето Питър”. Още в началото на 2023 година предстои нов тираж с подновен дизайн на корицата на “Пълно издание” с всички 23 истории за Зайко и неговите приятели. Специална книжка за лека нощ ще е на книжния пазар през април, последвана от много интересна и интерактивна книга с магнити. 

“Пет приказки” от Валери Петров с прекрасните авторски илюстрации на талантливата Матея Аркова ще попълни заглавията в поредица “Жива вода”. В нея издателството представят най-хубавите детски книги, с авторски рисунки, твърда корица и луксозна полиграфия. “Пет приказки” очаквайте през месец май.

Нова книжка с приключенията на срамежливия вълк Гошо ще е по книжарниците през март – “Гошо и лигавата принцеса” от чичо Ники и с илюстрациите на Надежда Кацарова.

В поредица Златни детски книги очаквайте романа “Сърце” от Едмондо де Амичис.

Български автори и поредица Alter Ego

Още в края на месец януари ще се появи една уникална по съдържание и вид книга, дело на Иван Гарелов – “Рокендрол, шпионаж и… последен валс”. Голям обем документи са преминали през ръцете на Гарелов, интервюта и срещи с Александър Петров и други “герои” на прехода, истории “за голямата промяна” в Европа и България след края на Студената война. Книгата излиза и специално за 80-ия юбилей на Иван Гарелов.

В поредица Alter Ego очаквайте стихосбирки на Станимир Димитров и Славена Николова. А имейлът, на който може да се изпращат ръкописи през 2023 г., е trudpublishing@gmail.com.

През 2023 г. от издателство “Труд” ще зарадват и с нови книги от Недю Недев, патриотични четива в поредица 50-те, в поредица Строго секретно – книга за Израелското лоби в американската външна политика, нови математически читанки и още много разнообразна литература.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *